четвер, 29 травня 2008 14:41

Біл Гейтс розповів про секрети нової Windows

Біл Гейтс розповів про секрети нової Windows
Наступне покоління Windows позбавить користувачів від мишки.

Компанія Microsoft вирішила радикально змінити звичний образ взаємодії користувача з персональним комп"ютером. На конференції, що пройшла в Сан-дієго (Каліфорнія), беззмінний керівник і батько-засновник софтверного гіганта Біл Гейтс розповів про деякі принципово нові можливості підготовленої до виходу операційної системи Windows 7.

Зокрема, учасникам заходу продемонстрували багатофункціональний "тач-скрін" (touch-screen) - екран, що реагує на дотик. З його допомогою в прийдешній операційній системі можна буде за допомогою пальців управляти буквально всім, що відбувається на екрані (зараз для цього використовується переважно маніпулятор типу "миша").

Користувач, наприклад, зможе малювати на екрані пальцем, наближати і перевертати пальцями зображення, переміщати об"єкти і багато іншого, що він в даний час робить за допомогою клавіатури і миші. Очікується, що необхідність в миші як такий надалі взагалі відпаде. "Ваш спосіб взаємодії з системою зміниться радикальним чином", - пообіцяв Б.Гейтс, презентуючи новинку.

Пропонований Microsoft тач-скрін технологічно значно більш просунутий порівняно з тими, що застосовуються в стандартних КПК із стилусами. Порівняти його можна хіба що з сенсорним екраном, використовуваним компанією Apple - головним конкурентом Microsoft, - в популярних смартфонах iphone. Втім, на рівні персонального комп"ютера чи ноутбука подібний принцип поки не був реалізований, корпорація Біла Гейтса має намір стати в цій області піонером.

Чекати революції, про яку так багато говорив Б.Гейтс, в цілому залишилося недовго - вихід Windows 7, яка змінить не найуспішнішу WindowsVista, запланований на кінець 2009 - початок 2010г. А поки можна тільки ворожити, наскільки заявлене відповідатиме реальності.

Треба відмітити, що аналітики галузі, коментуючи новинку, виразили обережний оптимізм. Так, Джейм Бічинор-Коллінс з ElectricPig відзначає, що Microsoft дуже вчасно підхопив тенденцію, випробувану Apple. Проте головним питанням, що залишається після презентації, є спосіб реалізації, який знайде софтверний гігант для цієї нової технології, і наскільки добре він буде зроблений. Після невдалого виступу Vista, що прийшла більше року тому на заміну WindowsXP, для Microsoft тепер принципово важливо випустити відлагоджену операційну систему наступного покоління, яка поверне довіру користувачів до новинок компанії, пише РБК

Зараз ви читаєте новину «Біл Гейтс розповів про секрети нової Windows». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі