неділя, 07 лютого 2021 21:33

Біг позбавляє від депресії і вчить концентрації

  Харукі Муракамі поділився філософією бігу у своїй книзі
Харукі Муракамі поділився філософією бігу у своїй книзі

"Бич сучасного світу і роботи у гуманітарній сфері — малорухливість. Часом з екраном можна просидіти більше восьми годин, і це ще не межа. Тож треба щось робити, щоб компенсувати таку малу фізичну активність. Для мене рішенням став біг", - розповіла Gazeta.ua інтернет-маркетолог Анна Копил. Мотивувала до бігу книжка Харукі Муракамі "Про що я говорю, коли говорю про біг".

"Хто такий Муракамі я знала й до його біографічної книжки про біг, але це видання розкрило його нові грані й красу простого захоплення рухом.

Харукі Муракамі - японський письменник, автор кількох десятків художніх творів, але ці мемуари — це щось відмінне від його типових книжок. Проста, чесна і дуже бігунська книга. Муракамі розповів, як прийшов до бігу, як біг змінив його відчуття свого тіла і ставлення до нього. Як кілька кілометрів перетворилися на кількадесят кілометрів, а потім у перші любительські старти і зрештою напівмарафони й марафони. Він ілюструє головну бігунську істину, що роки — це не перешкода, а головне змагання – це завжди змагання з самим собою", - доходить висновку Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У футболці на лютий мороз: Андрія Козака називають "крижаною людиною"

Для Муракамі біг на довгі дистанції - як форма медитації і концентрації. Прагнення до більш високої якості життя, свідомості, творчості. Усвідомлений біг по прямій дорозі, протиставлення вічному поспішанню невідомо куди, метанню по колу, немов білка в колесі, шанувальникам тайм-менеджменту і споживачам антидепресантів. Біг вдумливий, розмірений, нешвидкий і довгий. Для письменника з більш ніж двадцятирічним стажем марафонських забігів (42 км.), плюс один ультра (100 км.), плюс кілька триатлонів, відповіддю на багато важливих питань є біг.

  Харукі Муракамі поділився філософією бігу у своїй книзі
Харукі Муракамі поділився філософією бігу у своїй книзі

"Іноді люди дуже пожвавлюються, дізнавшись, що я бігаю щодня." У вас, мабуть, величезна сила волі! " - кажуть вони мені. Приємно, коли тебе хвалять. Набагато приємніше, ніж коли тобою нехтують. Але, по-моєму, якщо хочеш чогось досягти - однієї сили волі недостатньо. Не так вже й просто все влаштовано в цьому світі. І, якщо чесно, я не бачу якогось особливого ​​зв'язку між своїми щоденними пробіжками і силою волі. Мабуть, всі ці двадцять п'ять років я бігаю по одній простій причині: це підходить моїй натурі. Або, якщо завгодно, мене це не напружує. Так уже влаштована людина: те, що любить, намагається робити довше. А те, що не любить, кидає якомога скоріше", - розповідає сам Харукі Муракамі.

Зараз ви читаєте новину «Біг позбавляє від депресії і вчить концентрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі