субота, 05 квітня 2008 17:42

Безсоння не симптом, а причина депресії - висновок психіатрів

Безсоння не симптом, а причина депресії - висновок психіатрів
Швейцарські фахівці довели зв"язок між хронічним недосипанням і збільшеним ризиком депресії.

Розглянувши режим сну і психологічний стан 591 людини, медики з Університету Цюріха уклали, що недостатня для нормальної функціональності організму кількість годин нічного сну призводить до емоційних і нервових розладів.

Експерти розділили безсоння на чотири підтипи залежно від його тривалості: неможливість засипати як завжди протягом місяця, протягом двох-трьох тижнів, протягом декількох днів, а також випадкове періодичне безсоння.

У 40% випадків порушений сон розвивався в хронічні форми безсоння, а жінки мали подвоєний ризик нестабільного сну, відзначили лікарі. Було зафіксовано, що безсоння всіх чотирьох підтипів формує ознаки стійкої депресії. Раніше дослідники вважали, що безсоння є лише симптомом емоційно-психологічних порушень, проте проведений аналіз визначив її істотнішу роль - фактично, безсоння сприяє розвитку депресії, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Безсоння не симптом, а причина депресії - висновок психіатрів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі