понеділок, 27 вересня 2010 14:08

Балакучі люди менше за інших страждають на недоумство

Балакучі люди менше за інших страждають на недоумство

Залежно від професійної орієнтації недоумство має різний механізм розвитку.

Неврологи з Каліфорнійського й Гарвардського університетів, а також з канадського Дослідницького інституту Ротман досліджували дані 588 пацієнтів з ознаками зміни особистості і поведінки, а також зниження мовних навичок.

Одночасно з цим, експерти вивчили,чим люди займалися у житті, оцінили їхні словесні, фізичні і зорово-просторові навички, зазначає АМІ-ТАСС.

Так, у директора школи краще розвинені навички усного мовлення, ніж зорово-просторові. У бортінженера - навпаки. Зате люди обох цих професій будуть мати менш розвинені фізичні навички в порівнянні з пожежним.

Дослідження показало: люди, які мають професію, що вимагає розвинених вербальних навичок, відчувають значне руйнування мозкової тканини у правій півкулі.

У людей, які у меншій мірі використовують в роботі розмовні навички, дегенеративні процеси відбувалися в лівій півкулі.

Найбільш чітко ця закономірність спостерігалася у скроневих долях головного мозку.

З отриманих даних учені зробили висновок: недоумство вражає ту область мозку, яка менше використовується в професійному житті.

Наприклад, ліва півкуля мозку спеціалізується на мові та усному мовленні. Дослідники роблять ставку на практику в цьому питанні.

На їхню думку, в професіях, де часто використовуються вербальні навички, довгі години роботи здатні зміцнити зв"язки в лівій півкулі мозку, роблячи його більш стійким до пошкоджень внаслідок недоумства.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що скарги на молодь продовжують літнім людям життя. Негативні новини про молодих підвищують їхню самооцінку.

Зараз ви читаєте новину «Балакучі люди менше за інших страждають на недоумство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі