понеділок, 15 березня 2010 15:31

Астрономи знайшли зірки, що "танцюють"

Астрономи знайшли зірки, що "танцюють"

Незвичайну знахідку в космічному просторі зробили західні астрономи. Їм вдалося виявити дві надміцні зірки, які перебувають у суперсильній гравітаційній залежності одна від одної.

За словами вчених, зірки буквально "танцюють" одна довкола іншої, а їхній орбітальний період становить менше 5,5 хвилин. Орбітальний період - це час, необхідний на повне проходження одного космічного тіла (найчастіше планети) навколо іншого космічного тіла (найчастіше зірки). Орбітальний період Землі становить 365 діб.

Дослідники підрахували, що для отримання такого надмалого орбітального періоду зірки повинні кружляти одна навколо одної надзвичайно швидко. Швидкість їхнього польоту повинна становити мінімум 500-600 кілометрів на секунду. За словами астрономів з Університету англійського міста Уорвік, які спостерігали за унікальну зоряну систему, даний зоряний дует - один з найбільш гравітаційно залежних у нашій галактиці.

News2.ru

Зараз ви читаєте новину «Астрономи знайшли зірки, що "танцюють"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі