понеділок, 11 жовтня 2010 17:19

Японський робот заробляє $ 6 тис. на день

Японський робот заробляє $ 6 тис. на день

На японській конференції розробників Google був представлений робот, що працює на мобільній платформі Android і освоїв деякі прості послуги. Наприклад, він може виконувати функції провідника на ярмарку.

Спільними зусиллями японського партнера Google компанії Billiant (розробник ПЗ для платформи Androin) і компанії RT Corp (розробник робототехніки) створений робот, всі служби і додатки якого працюють під Android. Управляється робот спеціально перенастроєним для цієї мети смартфоном. Цей вбудований асистент може відтворювати музику або мову, примусити робота рухати кінцівками й ходити. Робот, звичайно ж, не діє самостійно: для кожної дії йому потрібен наказ людини. Але творці кажуть, що до наступного року він вивчить багато нового.

Між тим робот вже намагається заробляти гроші: за 6300 доларів в день його може взяти в оренду будь-яка фірма, яка хоче підняти свій престиж на ярмарку.

Нагадаємо, в одному з містечок італійського регіону Тоскана випробували нового робота. Над його розробкою працювали італійські вчені з Пізанського університету. У майбутньому місто планує замінити всі сміттєзбиральні машини такими роботами.

За матеріалами Chip, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Японський робот заробляє $ 6 тис. на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі