середа, 28 грудня 2011 10:20

Японський ідентифікатор розпізнає людину за її сідницями

Японські інженери з передового інституту Промтехнологія (AIIT) представили прототип протиугінної системи, яка розпізнає людину по її заду з 98-відсотковою точністю. Про це повідомив сайт membrana.ru з посиланням на PhysOrg.com.

Персональний ідентифікатор представляє собою масив з 360 датчиків тиску, який працює за шкалою від 0 до 256. У результаті на комп'ютер передається повна картина розподілу тиску на сидіння, включаючи дані про точки контакту і площі його плям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З новим датчиком пральна машина може "відправляти" смс про закінчення прання

Таким чином вибудовується тривимірний "профіль користувача", за яким система надалі впізнає людину й дозволяє йому запустити двигун (як варіант - активує набір індивідуальних налаштувань крісла, керма, дзеркал і так далі).

Японські дослідники тим часом звертають увагу на переваги їх "сідничного ідентифікатора" у порівнянні з традиційними біометричними технологіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Датчики тиску вживлюватимуть прямо в тіло (ФОТО)

Звичайні сканери та зчитувачі викликають стрес, датчики таких систем можуть давати збої через бруд чи темряву. Крім того, інженери помічають, що нова система може застосовуватись не тільки в автомобілях, але й в офісах, щоб комп'ютери впізнавали своїх власників.

Автори сподіваються на інтерес з боку автовиробників. Якщо такий спостерігатиметься, комерціалізація продукту відбудеться протягом двох-трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Японський ідентифікатор розпізнає людину за її сідницями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі