понеділок, 19 травня 2008 13:46

Японці прискорили роботу електронного паперу

Японці прискорили роботу електронного паперу

Компанія Fujitsu представила принципово новий зразок електронного паперу. Від аналогів, що існують сьогодні, він відрізняється швидшою системою оновлення інформації на екрані.

Зображення на представленому Fujitsu 12-дюймовому прототипі електронного паперу оновлюється лише в тому місці, де відбуваються зміни. Наочно це було продемонстровано на прикладі заповнення банківського бланку, де картинка перемальовувалася тільки в заповнюваних користувачем полях.

Використовувана сьогодні в таких пристроях, як Kindle від Amazon.com або SonyReader, електронний папір при зміні якоїсь інформації на екрані оновлює зображення цілком. Це значно уповільнює час роботи. Процес оновлення екрану в Kindle і SonyReader займає не менше однієї секунди.

Основна перевага електронного паперу перед ЖК-екранами - товщина практично зі звичайний паперовий лист, хороша гнучкість і висока яскравість зображення. Останнє дозволяє працювати з електронним папером навіть при яскравому сонячному світлі. Крім того, електронний папір споживає енергію лише у момент появи нової інформації на екрані. Проте за часом оновленнями зображення вона сильно поступається ЖК-матрицям, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Японці прискорили роботу електронного паперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі