пʼятниця, 11 липня 2008 10:37

Антибіотики безсилі проти вірусів

Антибіотики безсилі проти вірусів
Ми всі звикли пити антибіотики, як тільки з"являються перші симптоми застуди. І здатність антибіотиків успішно боротися з інфекціями часто сприймається, як панацея. Проте, чим більше застосовуються ці засоби, тим більше з"являється і проблем.

Багато хто вважає, що без антибіотиків не можна обійтися при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (ангінах, ларингіті, бронхітах і пневмоніях) і ЛОР-органів (отитах), що супроводжуються сильною слабкістю, головним болем, болем в м"язах, температурою вище 37, кишкових інфекціях. Проте для цього існує одна важлива умова - якщо у лікаря є підстави думати, що збудник - бактерія, а не вірус (адже на віруси антибіотики не діють!).

Якщо ж лікар сумнівається, він призначить вам аналіз крові вдома. По ньому видно, викликано ваше захворювання вірусом чи бактерією. Аналіз роблять день-два. Після нього лікар чітко визначає, потрібний вам антибіотик чи ні. А поки збудник не визначений, хворий приймає підтримуюче лікування (без антибіотика), повідомляє amfita.ru.

Зараз ви читаєте новину «Антибіотики безсилі проти вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі