четвер, 08 грудня 2011 10:00

Американця посадили на 5 років через біографію короля Таїланду

Американця посадили на 5 років через біографію короля Таїланду

Суд Таїланду засудив громадянина США Джо Гордона до двох з половиною років в'язниці за образу короля, передає NEWSru.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

55-річний Джо Гордон був засуджений до п'яти років позбавлення волі після визнання в тому, що виклав у мережі посилання на заборонену біографію короля Таїланду Пуміпона Адульядета. Однак згодом судді пом'якшили вирок до двох з половиною років, оскільки обвинувачений визнав свою провину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таїландець повісився на знак протесту проти військового перевороту

"Я не підданий Таїланду. Я американець. Я просто народився в Таїланді. У мене є американський паспорт. У Таїланді існує безліч законів, які не дозволяють вам висловлювати свою думку, але в США таких законів немає", - заявив громадянин США після винесення вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр в Індії отримав ляпас "за корупцію"

Американська сторона висловила стурбованість законами про образу короля в Таїланді. Представники США неодноразово закликали владу Таїланду встановити свободу самовираження і заявили, що розчаровані судом на Гордоном.

Раніше повідомлялося, що житель Таїланду Ампон Тангноппакун засуджений до 20 років в'язниці за розсилання SMS, що ображають короля держави.

Зараз ви читаєте новину «Американця посадили на 5 років через біографію короля Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі