четвер, 07 серпня 2008 16:00

Американці випробували "вбивцю радарів"

Компанія AlliantTechsystems провела успішні випробування нової керованої ракети протирадіолокації Agm-88eAARGM (AdvancedAnti-radiationGuidedMissile), яка розробляється за замовленням ВМС США і ВВС Італії. Як повідомляється в прес-релізі компанії, пуск "вбивці радарів" був виконаний на полігоні Чайна Лейк з винищувача F/a-18d Hornet.

Проведені випробування були максимально наближені до реальної бойової обстановки і підтвердили високу ефективність Agm-88e в умовах активної радіоелектронної протидії. Наведення ракети на мету здійснююся за допомогою вдосконаленої системи навігації з функцією блокування районів розташування важливих об"єктів і власних сил.

Як очікується, рішення про початок дрібносерійного виробництва Agm-88e буде ухвалено в кінці поточного року.

Нова надзвукова ракета встановлюватиметься на літаки F/a-18 C/d і E/f, Ea-18g і Tornado Ids/ecr. Вона також сумісна з F-35, F-16 і Ea-6b.

Agm-88e призначена для ураження наземних і корабельних станцій радіолокацій зенітно-ракетних комплексів, а також станцій радіолокацій раннього виявлення і наведення авіації. Вона оснащується інерціальною і GPS системами навігації і дворежимною (пасивно-активною) головкою самонаведення міліметрового діапазону. Застосування двоканальної системи обміну даними забезпечує можливість перенацілення ракети у польоті.

Agm-88eAARGM є подальшим розвитком Agm-88HARM (High-speedAnti-radiationMissile), яка поступила на озброєння ВВС і ВМС США в 1983 році. Альтернативний проект розробляється компаній Raytheon, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американці випробували "вбивцю радарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі