середа, 11 травня 2011 09:11

Американці винайшли вічну ручку без чорнила

Американці винайшли вічну ручку без чорнила

В Американському місті Сент-Луїс надійшла у продаж вічна металева ручка для письма.

Ручка Inkless Metal Pen (металева ручка без чорнила), гібрид ручки й олівця, зацікавила як звичайних людей, так і фірми, що розробляють і продають нові товари. Нововведення полягає в тому, що стрижень цієї ручки зроблений зі свинцю. Під час контакту з папером від нього відділяються дуже дрібні частинки, що залишаються на поверхні аркуша.

Як повідомляють розробники новинки, Inkless Metal Pen не треба заточувати чи заправляти. Шар металевих частинок, що стираються з наконечника, настільки малий, що ручка прослужить господареві справді довго. Також характерними особливостями нової ручки є відсутність патьоків і можливість писати як на матовому, так і на глянцевому папері.

Однак, ручка має і ряд недоліків: оскільки основним її видатковим компонентом є свинець, виробники не рекомендують давати її дітям, що могли б узяти свинцевий наконечник у рот. Утім, в іншому новинка абсолютно безпечна. Однак питання про екологічність даного канцелярського предмета залишається відкритим.

Довжина Inkless Metal Pen дорівнює 15,86 сантиметра, а товщина - 0,95 сантиметра в діаметрі. Її корпус виготовлений із нержавіючої сталі. Вартість в США коливається від 27.95 до 29.95 доларів.

Нагадаємо, дослідники з токійського Університету електрокомунікацій продемонстрували пристрій для імітації поцілунків. З його допомогою "поцілуватися" можуть двоє інтернет-користувачів, що знаходяться на відстані один від одного.

Зараз ви читаєте новину «Американці винайшли вічну ручку без чорнила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі