вівторок, 15 лютого 2011 14:42

Американці показали новаторський 3D інтерфейс (ФОТО)

У Media Lab Массачусетського технологічного інституту, США, розроблено експериментальний інтерфейс. Він поєднує в собі спілкування за допомогою жестів, тактильний зворотний зв'язок і тривимірну візуалізацію.

Сенсорні комп'ютерні інтерфейси досить однобокі. Можна тільки натискати і ковзати. Але об'єкти на екрані не є фізичними. Тому людина не отримує тактильного зворотного зв'язку. Пристрій Recompose в першу чергу усуває саме це непорозуміння.

Зовні гаджет нагадує клавіатуру, кнопки якої реагують не тільки на пряму дію, але і на жестикуляцію, опускаючись і піднімаючись. Головне диво пристрою полягає в тому, що це повноцінний дисплей. Приводи в клавішах здатні передавати тактильну інформацію. Це може виявитися корисним для роботи з проектами CAD, складними картами, науковими додатками. А оскільки дисплей в буквальному сенсі є набором фізичних об'єктів, він здатний демонструвати тривимірні зображення - наприклад, топографічну інформацію або діаграми.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Американці показали новаторський 3D інтерфейс (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі