понеділок, 27 грудня 2010 16:22

Американці накриють арабське місто велетенською сонячною батареєю (ФОТО)
7

Американські архітектори розробили проект сонячних електростанцій, які нагадують концептуальну інсталяцію.

Їх передбачається встановити на території споруджуваного в ОАЕ футуристичного міста.

Проект, що отримав назву Prism Cloud ("Хмара-призма"), запропонований Меттом Джонсоном і Джейсоном Логаном з Коледжу архітектури при Х'юстонському університеті.

Конструкція новаторських сонячних електростанцій нагадує балдахін. На бетонних опорах укріплена "мережа", що складається з гнучких тонкоплівкових фотоелементів, які уловлюють сонячну енергію. Фотоелементи будуть перемежовуватися зі скляними призмами, які "розщеплюють" світло і створюють райдужні потоки.

Продуктивність такого "намету" становить 192 тис. кВт / год, що вистачить для забезпечення енергією 25 приватних будинків протягом року. При цьому споруди можна об'єднувати одина з одною.

Як розповідають автори, вони хотіли, щоб електростанції не виглядали утилітарно, а нагадували арт-об'єкт. Якраз таку мету і переслідує конкурсна програма Land Art Generator Initiative. Претенденти на перемогу в цьому конкурсі, серед яких і Prism Cloud, можуть розраховувати на те, що їхній проект буде реалізований в рамках будівництва Масдар-Сіті. Місто, яке розташоване неподалік від Абу-Дабі, має повністю забезпечуватися за рахунок поновлюваних джерел енергії.

Переможці будуть оголошені на саміті з альтернативної енергетики, який пройде в Абу-Дабі 17-20 січня 2011 року.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Американці накриють арабське місто велетенською сонячною батареєю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі