понеділок, 01 листопада 2010 14:31

Алкоголь небезпечніший за героїн - учені

Алкоголь небезпечніший за героїн - учені

Алкоголь більш небезпечний для людей і суспільства в цілому, ніж наркотики.

До такого висновку прийшли британські експерти після дослідження, в ході якого проводився порівняльний аналіз: який негативний вплив на людський організм і суспільство завдають вживання алкогольних напоїв і різних наркотичних засобів, передає ИТАР-ТАСС.

Враховувалися різні критерії: як швидко розвивається залежність, ступінь впливу на психіку, якої шкоди завдає речовина організму, яку роль відіграє в руйнуванні сім'ї, у скільки обходиться суспільству в плані економічного збитку - витрати на боротьбу з поширенням, втрата робочого часу, злочинність, лікування, утримання у в'язницях тощо.

Згідно з результатами досліджень, оприлюдненими в неділю на сайті авторитетного міжнародного медичного журналу Lancet, найбільш згубними для індивідуумів визнані героїн, крек і синтетичний наркотик метамфетамін. Але за негативним соціальним ефектом на перше місце вийшов алкоголь, за яким слідують героїн і крек. Марихуана і такі синтетичні наркотичні субстанції, як ЛСД та екстазі, виявилися далеко позаду.

Посісти верхню сходинку, за словами експертів, алкоголю допомогли його доступність і поширеність, а також руйнівні наслідки не тільки конкретно для тих, хто їм зловживає, а й для оточуючих людей.

"Ви тільки подивіться, що коїться на кожному футбольному матчі", - прокоментував для "Ланцет" висновки дослідження професор психіатрії Амстердамського університету Вім ван ден Брінк.

Експерти також врахували, що надмірне споживання алкогольних напоїв згубно позначається буквально на всіх органах людини і є однією з основних причин дорожньо-транспортних пригод та скоєння злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь небезпечніший за героїн - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі