понеділок, 07 квітня 2008 09:23

Яку перевагу мають повні діти

Яку перевагу мають повні діти
Масштабне дослідження стоматологів з Університету Рочестера (США) дозволило зробити парадоксальний висновок: у дітей, що мають зайву вагу, більш здорові зуби. У рамках дослідження були вивчені роти більше 18 тис. американських дітей і підлітків у віці від двох до 16-ти років.

Як виявилося, повні й худі діти 2-5 років не мають розходжень у загальному стані зубів і кількості випадків карієсу. Однак для дітей 16-ти років подібний поділ існує: якщо дитина має зайву вагу, стан її зубів набагато кращий, ніж у власників струнких фігур.

Добре відомо, що повні діти, як правило, споживають більше солодощів, ніж худі. Також давно доведено, що цукор руйнівно діє на зуби. Однак, як виявилося, на якість зубів власників зайвих кілограмів це чомусь не впливає.

Автори дослідження відзначають, що логічно пояснити цей парадокс поки що неможливо. Детальний опис дослідження буде опублікований журналом Communіty Dentіstry&Oral Epіdemіology, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Яку перевагу мають повні діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі