четвер, 22 травня 2008 10:50

Якими продуктами треба лікувати мігрень, менструальні болі і дратівливість

Причина багатьох наших захворювань - неправильне, незбалансоване живлення. Всі ми знаємо, що потрібно споживати багато овочів, фруктів і риби. Якщо хочете дізнатися, як конкретні продукти впливають на наш організм, як допомагають справитися з тими або іншими захворюваннями, читайте нижче.

Мігрень
Якщо ви страждаєте мігренню, задумайтеся, чи присутні у вашому раціоні морська риба жирних сортів, а саме: сардини, скумбрія, оселедець, тріска, форель (морська) або мойва. Омега-3 жирні кислоти містяться в такій рибі у великій кількості. Омега-3 можуть знижувати рівень виробництва простагландинів, речовин, що викликають запальні процеси, і як наслідок больові відчуття.

Яку кількість риби необхідно включити в свій раціон? Достатньо буде 110-170 гр. два або три рази на тиждень, але можна, звичайно, і більше.

Існують продукти, яких слід уникати. Дослідження показали, що 20% пацієнтів, що страждають мігренню, чутливі до одного або декількох з наступних продуктів: ковбаси, копченина, сосиски і сардельки, штучні підсолоджувачі, глутамат натрію, червоне вино, шоколад, тверді сири і цитрусові.

Менструальні болі
Вироблення простагландинів є значним чинником у виникненні менструальних болів. Дослідження показують, що насіння льону або льняне масло перешкоджають виробництву цих речовин, тому що як і в рибі в насінні льону містяться омега-3 жирні кислоти.

Спробуйте щодня вживати в салатах або кашах 1-2 ч. ложки меленого насіння або 1 ч. ложку масла холодного віджимання.

Зменшіть вживання червоного м"яса і молочних продуктів, особливо в період наближення менструації, оскільки арахидонові кислоти, що містяться в них, збільшують виробництво простагландинів.

Дратівливість
Шоколад (гіркий) містить велику кількість амінокислоти L-триптофан, яка збільшує виробництво серотоніна, речовини, що відповідає за наш настрій. Низький рівень серотоніна в організмі викликає дратівливість і інші прояви поганого настрою, а також приводить до розвитку депресії.

Досить дуже невеликої кількості шоколаду, щоб підтримувати ваш настрій в нормі.

Виключіть алкоголь. Це депресант, він може давати тимчасове відчуття розслаблення і поліпшення настрою, але коли його дія проходить, стан погіршується, повідомляє mosmedclinic.ru.

Зараз ви читаєте новину «Якими продуктами треба лікувати мігрень, менструальні болі і дратівливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі