понеділок, 04 серпня 2008 13:48

Який вік у чоловіків кращий для зачаття

Довгий час вважалося, що у чоловіків, на відміну від жінок, немає біологічного годинника, і вони можуть мати дітей практично в будь-якому віці. Проте останні дослідження учених доводять зворотне.

Медики прийшли до висновку, що у міру старіння у представників сильної статі збільшується ризик зачати дитину з різними відхиленнями. До сьогоднішнього дня досягнення в області дослідження біологічного годинника чоловіків були такі незначні, що мало хто звертав на них увагу. Але, згідно з новими показниками, у чоловіків у віці 40-50 років різко зростає ризик зачати дитину, яка буде хвора на аутизм або навіть шизофренію. Деякі дослідники прийшли до висновку, що чоловіки цієї вікової групи взагалі можуть виявитися безплідні.

Відомо, що оптимальний вік для материнства - від 20 до 35 років, проте поки немає такого поняття, як "оптимальний вік для батьківства", оскільки більшість фахівців відносяться до новітніх досліджень з неабиякою часткою скептицизму і не поспішають заганяти чоловіків в які-небудь рамки, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Який вік у чоловіків кращий для зачаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі