субота, 17 травня 2008 14:38

Який сир найкорисніший

Який сир найкорисніший

Цей безцінний продукт - джерело вітамінів групи В, а вони не тільки беруть участь в нормалізації роботи нервової системи, але і допомагають організму звільнятися від продуктів переробки випитого напередодні.

Чеддер
Англійський шедевр. Один з найпопулярніших сирів у світі. Багатий солями кальцію, в 30 г сиру міститься 220 міліграм кальцію. У США існує помилка - багато покупців вважають, що цей сир повинен бути оранжевого кольору, тому виробники додають у нього фарбник, орієнтуючись на думку споживачів.

Тофу
Сир, зроблений з соєвого молока. Штука абсолютно позбавлена смаку, зате неймовірно корисна. Через низький вміст жиру і вуглеводів він легко засвоюється організмом і має лікувально-профілактичну дію при гастритах, діабеті і діатезі. Відсутність смаку теж має певні переваги - тофу вбирає як губка будь-які аромати: грибів, часнику, петрушки.

Камамбер
Родоначальник всіх м"яких сирів зі скориночкою цвілі. Має ніжну кремоподібну м"якіть. У нас продається вже доспілий камамбер, а ось на своїй батьківщині, у Франції, покупці безсоромно відкривають коробочки з цим сиром, щоб поторкати, наскільки він м"який.

Фета
Сир, що дозріває в розсолі. Незамінний компонент грецької, болгарської, румунської і македонської кухонь. Там його використовують не тільки в салатах, а також додають в супи і гарячі страви.

Рокфор
Найзнаменитіший французький блакитний сир. Володіє приємною гостротою і специфічним ароматом. Зверху він покритий блискучою білою скориночкою. Усередині - масляниста м"якіть з блакитною цвіллю. Нарізуючи рокфор, постарайся не порушити структуру цвілі - це зіпсує його смак.

Пармезан
Гордість італійського сироваріння. Склад цього сиру тримають в строгій таємниці. Дозрівати пармезан може від півтора до трьох років, а від його зрілості залежить спосіб вживання. Наймолодший йде на бутерброди. Сиром середньої зрілості посипають піцу, а самий витриманий пармезан їдять разом з копчениною і динею, повідомляє Prevention

Зараз ви читаєте новину «Який сир найкорисніший ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі