середа, 01 жовтня 2008 09:08

Який продукт зміцнить серце

Який продукт зміцнить серце
Лікарі встановили, що завдяки механізму дії, здатному знизити холестерин в крові, фісташки є здоровим доповненням щоденного раціону для запобігання серцево-судинних захворювань. Протягом трьох тижнів учасники дослідження застосовували дієту, 10% енергії якої займали фісташки і містили 30% повних жирів і 8% насичених жирів. Використовуючи аналіз відношення двох жирних кислот як маркер для серцево-судинного запалення та рівні ферменту, залученого в їхній синтез, медики визначили, що горіхи позитивно впливають на серцеву роботу і захищають серце від хвороб.

Згідно висновкам кардіологів, фісташки знижували роботу ферменту SCD, важливого для метаболізму "поганого холестерину", мали ефект, що зменшує ліпіди, і на 9% скоротили вірогідність ішемічної хвороби серця. Зменшення рівнів холестерину було в сім разів вище, аніж очікувалося. Позитивні властивості фісташок полягають в біологічно активних речовинах в їхньому складі, таких як фітостероли та волокно, і вони впливали на серцеве здоров"я залежно від дози споживання, помічають учені Університета Пенн-Стейт та Дослідницького центру харчування людини USDA Beltsville (США), повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Який продукт зміцнить серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі