Салати - їжа дійсно літня. Нашому організму зараз вже не потрібно стільки білків і жирів, як взимку. А ось величезна кількість вітамінів допоможе відновитися після міжсезоння. Окрім них в салаті є мікроелементи і клітковина.
Дуже важливо: салатне листя вживати слід разом з іншими продуктами. Через об"ємність салат швидко заповнює шлунок, але сам по собі насичує його погано, оскільки дуже малокалорійний (від 17 до 25 ккал). Салат відмінно поєднується з рибою, морепродуктами, сиром і м"ясом, а тому його можна успішно використовувати в білковій дієті.
Відмовляти від молочних продуктів на користь салату не можна. У плані насичення кальцієм салат не найкращий помічник вашого організму. Кальцій в салаті є, але з щавлевою кислотою він засвоюється дуже погано.
Не варто запивати салат соком або мінералкою, особливо газованою, - він на 92% складається з води. Не рекомендують його і на сніданок, що повинен бути невеликим за об"ємом, але калорійним. Уволю поласувати зеленню можна за обідом і вечерею. Можна влаштувати дієтичне розвантаження і всі гарніри замінити листям салату. Тільки пам"ятаєте, що за один раз рекомендується з"їдати не більше 50-100 г зелені, повідомляє Newsland.
Коментарі