четвер, 22 травня 2008 16:09

Який овоч треба вживати, щоб схуднути

Який овоч треба вживати, щоб схуднути
Зовсім скоро почнеться літо, а значить, на нашому столі все частіше почнуть з"являтися свіжі овочі та зелень. Особливе місце серед всіх цих корисностей займає салат. Немало дівчат, охочих схуднути, покладає свої надії саме на салат, що часто називають "їжею кінозірок". Цілком заслужено. Адже, якщо знати основні властивості салату, правильно його комбінувати з іншими продуктами, можна худнути, не відмовляючи собі в різноманітній і смачній їжі.

Салати - їжа дійсно літня. Нашому організму зараз вже не потрібно стільки білків і жирів, як взимку. А ось величезна кількість вітамінів допоможе відновитися після міжсезоння. Окрім них в салаті є мікроелементи і клітковина.

Дуже важливо: салатне листя вживати слід разом з іншими продуктами. Через об"ємність салат швидко заповнює шлунок, але сам по собі насичує його погано, оскільки дуже малокалорійний (від 17 до 25 ккал). Салат відмінно поєднується з рибою, морепродуктами, сиром і м"ясом, а тому його можна успішно використовувати в білковій дієті.

Відмовляти від молочних продуктів на користь салату не можна. У плані насичення кальцієм салат не найкращий помічник вашого організму. Кальцій в салаті є, але з щавлевою кислотою він засвоюється дуже погано.

Не варто запивати салат соком або мінералкою, особливо газованою, - він на 92% складається з води. Не рекомендують його і на сніданок, що повинен бути невеликим за об"ємом, але калорійним. Уволю поласувати зеленню можна за обідом і вечерею. Можна влаштувати дієтичне розвантаження і всі гарніри замінити листям салату. Тільки пам"ятаєте, що за один раз рекомендується з"їдати не більше 50-100 г зелені, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Який овоч треба вживати, щоб схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі