понеділок, 17 листопада 2008 11:15

Який фрукт продовжує життя на 17 років

Який фрукт продовжує життя на 17 років
Регулярне вживання яблук сприяє продовженню терміну життя людини, а також омолодженню організму. З таким твердженням виступили сьогодні британські учені з Інституту досліджень їжі міста Норіч.

Вони виявили в яблуках складний елемент, який омолоджує серце, покращує циркуляцію крові і підвищує рівень захисту імунної системи, повідомляє ІТАР-ТАСС. Елемент, що має назву епікатехінполіфенол, володіє унікальним здатність позитивно впливати на серцево-судинну систему, зокрема підтримуючи еластичність кровоносних судин.

В ході досліджень британські учені встановили, що він на 21 відсоток знижує процес затвердіння стінок судин, що є однією з головних причин створення ризику хвороб серця, інфаркту або інсульту.

Більш того, за наслідками дослідів з добровольцями, які вживали значну кількість яблучного соку, фахівці встановили, що їх серцево-судинна система і організм в цілому помолодшав як мінімум на 17 років. Найбільш значна концентрація епікатехінполіфенола зустрічається в диких яблуках.

Зараз ви читаєте новину «Який фрукт продовжує життя на 17 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі