четвер, 03 липня 2008 09:33

Які ягоди захищають від раку

Які ягоди захищають від раку

Всі ми з дитинства любимо ягоди. Але часто навіть люди, які уважно стежать за свої харчуванням, забувають включати в свій раціон ці дари природи.

А дарма. Як показали дослідження німецьких учених, ягоди слід включати в своє меню щодня, тим паче, що зараз літо й їх є достатньо.

Учені з Німеччини провели ряд експериментів, в ході яких хотіли з`ясувати, як вживання тих або інших ягід впливає на організм людини.

Було з`ясовано, що лісова ожина і чорний виноград є відмінними засобами захисту клітин організму від шкідливих бактерій і отруйних речовин.

Учені пішли далі і порівняли корисність різних овочів, фруктів і ягід.

Було з`ясовано, що все той же виноград, наприклад, являє собою незамінний природний засіб для боротьби із злоякісними пухлинами, і в цьому плані виноград в три рази перевершив по силі своєї дії апельсини.

Для профілактики раку можна застосовувати і ожину, оскільки за результативністю вона на сто тридцять вісім відсотків перевершує цитрусові.

Не набагато відстає від ожини  в ефективності профілактики раку і червона смородина. Вона перевершує цитрусові на сто п`ятнадцять відсотків.

Щоденне вживання в їжу таких ягід, як полуниця, малина, чорниця, на думку медиків, приносить величезну користь, адже ці ягоди містять в собі такий заряд вітамінів, який можна назвати справжньою "вітамінною бомбою", що здатна здолати будь-яку недугу.

Вчені зробили висновок, що всі ягоди без виключення, а тим більше лісові, здатні підтримувати обмінні процеси в організмі і сприяти очищенню від шкідливих речовин.

podrobnosti.ua

Зараз ви читаєте новину «Які ягоди захищають від раку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі