вівторок, 19 листопада 2019 16:54

Які унікальні речі створює українець зі сміття
3

Українець створює музичні інструменти зі сміття.
Фото: Данило Павлов
Українець створює музичні інструменти зі сміття.
Українець створює музичні інструменти зі сміття.

Киянин Богдан Тодчук створює гітари, скрипки та інші музичні інструменти зі старих меблів, дерев'яного сміття, яке знаходить на звалищах. Він айтішник в "Укроборонпромі". З самого раннього дитинства Богдан захоплювався музикою. Про те, як перетворювати сміття на мистецтво розповідають на сайті Creatives.

"Підбираючи речі на смітнику, я думаю про навколишнє середовище. Для виготовлення меблів дерево обробляють лаком, тому воно погано розкладається і шкодить природі. Це дерево висохло в домашніх умовах. Чим природніше проходить цей процес, тим краще для акустичних властивостей матеріалу. Меблі, які я беру на смітнику, висохли природним шляхом. Особливо цінуються чеські стільці часів СРСР. Таке дерево надає звуку власного характеру", - розповідає Тодчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив незвичний гвинтокрил

Виготовленням музичних інструментів чоловік захопився в підлітковому віці. Почав грати на гітарі слідом за старшим братом. У 15-ти річному віці зробив першу восьмиструнну електрогітару. Ідея створення інструментів зі сміття у нього виникла випадково.

"Просто йшов додому повз смітники і побачив там чотири ніжки від стола. В той момент я вже багато читав про дерево і зрозумів, що ніжки ідеально підійдуть. Забрав додому з думкою зробити чудовий інструмент", - згадує Богдан.

Віра Івашко із Озір Кобеляцького району на Полтавщині побудувала зі скляних пляшок паркан і утеплила стіни будинку.

Зараз ви читаєте новину «Які унікальні речі створює українець зі сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі