четвер, 04 квітня 2024 04:50

Які страви найшкідливіші для сніданку

  Здоровий сніданок не має містити простих вуглеводів
Здоровий сніданок не має містити простих вуглеводів

День необхідно починати з правильного сніданку. Однак багато традиційних ранкових страв є не такими корисними, якими їх вважають.

Докладніше про це розповідає Час-Дій.

Класичні ранкові десерти - вафлі, млинці та французькі тости - є марними, кажуть фахівці. По-перше, у них міститься велика кількість простих вуглеводів - ними наїстися точно не вдасться. А ось поживних речовин у цих стравах зовсім немає, пише EatThisNotThat!.

Йогурт може бути вдалим вибором, але тільки якщо йдеться не про штучно ароматизовані різновиди цього продукту. Такі йогурти містять величезну кількість цукру, непотрібні калорії та навіть шкідливі інгредієнти.

Смузі й коктейлі з магазину. Такі продукти для сніданку "біжучи" - один великий мінус у порівнянні зі смузі, які можна приготувати вдома. Більшість продуктів, куплених у магазині, містять велику кількість калорій, цукру й позбавлені багатьох корисних макроелементів (таких як білок або корисні жири).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко поділився рецептом божественного пісного десерту

Вівсянка швидкого приготування. Як і йогурт, вівсянка може бути чудовим варіантом сніданку. Але з чим людині дійсно необхідно бути обережним, так це з пакетиками для швидкого приготування. За словами експертів, така вівсянка містить менше клітковини, а цукру - більше.

Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє "Культура приготування українського борщу" для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ініціатором офіційного визнання борщу став шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Номінаційне досьє "Культура приготування українського борщу" нарешті прямує до Парижу. Це важливий процедурний крок, який є початком формального просування на міжнародному рівні неперевершеного елементу української нематеріальної культурної спадщини для його включення до Репрезентативного списку ЮНЕСКО", - сказала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Українське номінаційне досьє складається з понад 700 сторінок документальних доказів того, що борщ походить з України, він тісно переплетений з українською культурою в таких речах, як, наприклад, весільні та похоронні традиції, та широко споживається в усій країні.

Зараз ви читаєте новину «Які страви найшкідливіші для сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі