четвер, 24 квітня 2008 14:31

Які професії отупляють найбільше

Норвезькі учені довели, що від нецікавої роботи людина стає дурнішою, і найчастіше така деградація загрожує співробітникам паспортного і імміграційного контролю в аеропортах.

Виявилось, що помилки в діях людини можна передбачити за 30 секунд. Щоб це визначити, учені проаналізували активність мозку за допомогою спеціального сканера.

Мозок працює економніше, докладаючи менше зусиль для виконання одного і того ж завдання. При цьому збільшується активність в іншій частині мозку, яка зазвичай активізується в стані відпочинку.

Це дослідження може допомогти ученим розробити спеціальну систему раннього сповіщення пілотів. Для цього до голови льотчика прикріплятиметься апарат, що фіксує сигнали мозку і попереджаючий користувача за 30 секунд до того, як почнеться неправильний хід мислення. Отримавши подібний сигнал, людина фокусується на завданні і стає уважнішою, пише газета "Взгляд"

Зараз ви читаєте новину «Які професії отупляють найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі