Як показують численні дослідження учених, гризти граніт науки допоможуть капуста (вона відмінно позбавляє від нервозності, оскільки знижує активність щитовидної залози) і лимон (покращує сприйняття інформації).
Морква полегшує заучування чого-небудь напам"ять, оскільки вона стимулює обмінні процеси в мозку. Тарілка тертої моркви з рослинним маслом корисна перед зубрінням.
Поліпшити пам"ять допоможе і ананас. У ньому дуже мало калорій і багато вітаміну С, необхідного для утримування в пам"яті великого об"єму інформації.
Концентрації уваги сприяють креветки - справжній делікатес для мозку, що забезпечує його найважливішими жирними кислотами, які не дають увазі ослабнути. Досить в день з"їдати 100 грамів креветок, причому солити їх краще після кулінарної обробки.
Також прекрасним засобом для поліпшення пам"яті (наприклад, при складанні різних планів) є авокадо - через високий вміст в ньому жирних кислот.
Ріпчаста цибуля допоможе при розумовій перевтомі і психічній втомі. Він сприяє розрідженню крові і покращує постачання мозку киснем. Добре з"їдати в день половинку цибулини.
Якщо необхідно займатися творчою роботою - допоможе інжир: у ньому містяться ефірні масла і близька по хімічному складу до аспірину речовина, розріджуюча кров, за рахунок чого мозок краще забезпечується киснем.
Тим, кому потрібна постійна творча активність мозку, добре пити чай з тмину: 2 чайних ложки подрібненого насіння на стакан окропу. Ефірні масла, що містяться в тмині, стимулюють нервову систему.
Ідеальною підгодівлею для школярів і студентів, яким необхідно засвоїти великий об"єм інформації, є чорниця - вона стимулює мозковий кровообіг, повідомляє speleomed.ru.
Коментарі