середа, 23 липня 2008 14:28

Які продукти покращують роботу мозку

Які продукти покращують роботу мозку
Усім варто приділити особливу увагу харчуванню, оскільки організму необхідна їжа для мозку.

Як показують численні дослідження учених, гризти граніт науки допоможуть капуста (вона відмінно позбавляє від нервозності, оскільки знижує активність щитовидної залози) і лимон (покращує сприйняття інформації).

Морква полегшує заучування чого-небудь напам"ять, оскільки вона стимулює обмінні процеси в мозку. Тарілка тертої моркви з рослинним маслом  корисна перед зубрінням.

Поліпшити пам"ять допоможе і ананас. У ньому дуже мало калорій і багато вітаміну С, необхідного для утримування в пам"яті великого об"єму інформації.

Концентрації уваги сприяють креветки - справжній делікатес для мозку, що забезпечує його найважливішими жирними кислотами, які не дають увазі ослабнути. Досить в день з"їдати 100 грамів креветок, причому солити їх краще після кулінарної обробки.

Також прекрасним засобом для поліпшення пам"яті (наприклад, при складанні різних планів) є авокадо - через високий вміст в ньому жирних кислот.

Ріпчаста цибуля допоможе при розумовій перевтомі і психічній втомі. Він сприяє розрідженню крові і покращує постачання мозку киснем. Добре з"їдати в день половинку цибулини.

Якщо необхідно займатися творчою роботою - допоможе інжир: у ньому містяться ефірні масла і близька по хімічному складу до аспірину речовина, розріджуюча кров, за рахунок чого мозок краще забезпечується киснем.

Тим, кому потрібна постійна творча активність мозку, добре пити чай з тмину: 2 чайних ложки подрібненого насіння на стакан окропу. Ефірні масла, що містяться в тмині, стимулюють нервову систему.

Ідеальною підгодівлею для школярів і студентів, яким необхідно засвоїти великий об"єм інформації, є чорниця - вона стимулює мозковий кровообіг, повідомляє speleomed.ru.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти покращують роботу мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі