Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 15:04

Які продукти найшкідливіші для шлунка

Навряд чи більшість з нас можуть стверджувати, що не люблять смачно поїсти і харчуються виключно корисною і здоровою їжею. Тому і непросто визнати собі, що деякі улюблені страви і продукти шкідливі - простіше закрити очі і не міняти раціон.

Проте іноді все-таки слід прислухатися до порад лікарів і дієтологів, сказавши упевнене "ні" харчовим ворогам. Нижче зібрана четвірка найшкідливіших продуктів і, до речі, деякі цифри і факти стали вельми несподіваними.

Відкриває список улюблена їжа американських поліцейських - пампушки. Вживаючи їх за сніданком, ми значно підриваємо обмін речовин і на цілий день вводимо організм в неправильний цикл поживного ритму. Половина енергетичної цінності покритого глазур"ю ворога, а саме 100 калорій, містить шкідливі жири. Крім того, біла мука і цукор, що становлять 99% пампушки, зводять його загальну поживну цінність практично на нуль.

Продовжує перелік основна студентська страва - вермишельний суп. Якщо цей самий студент не прогулював заняття, він повинен знати, що кожна порція вермишелі або швидкого супу додає близько 14 грамів жиру, більше половини з яких - насичений жир, що складає близько двох третин добової норми натрію. В помсту за низьку ціну, вермишель і суп швидкого приготування примушує споживача платити здоров"ям.

Третє місце списку шкідливих продуктів займає фастфуд. Найбільш популярні в "ресторанах" швидкої їжі курячі котлети містять велику дозу жиру, що згубно впливає на організм. Втім, це відноситься практично до всіх продуктів, обсмажених в маслі. Кажучи мовою цифр, з 250 калорій "наггетсів" більше 125 є жирними, а частка чистого жиру, включаючи шкідливі транс- і насичені жири представлена 15 грамами.

Часто з курячими котлетами є смажена картопля фрі, така улюблена американцями. Потрапляючи на нашу тарілку після фритюрниці, картопля містить близько 380 калорій і 20 грам жиру, що зовсім трохи поступається сьогоднішньому "лідерові".

Хот-доги абсолютно бідні білками, та і взагалі поживними речовинами. Зате містять багато жиру - більше 13 грамів на одну порцію. Посилюють загальну картину крохмал-місткі булочки з білої муки та всякі шкідливі соуси з приправами.

Вживання фаст-фуда, окрім набору зайвих грамів, призводить до підвищення ризику серцево-судинних захворювань - подумайте, чи готові ви платити таку ціну за швидке харчування.

Замикає список всім звичний майонез. Відкушуючи шматок сендвіча з м"ясом, рясно присмачений майонезом, задумайтеся: всього у одній ложці майонезу уміщалися 110 калорій і 12 грамів жиру. Можливо, слід зробити інший бутерброд, з гірчицею?

Всі вищеперелічені продукти за декілька хвилин їх вживання здатні звести на нуль декілька годин старанних навчань в спортзалі. Пам"ятайте, що здорове життя залежить від багато чого - зокрема, і від харчування. Ніколи не пізно внести до свого раціону потрібні корективи і стати трохи здоровішим, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти найшкідливіші для шлунка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути