понеділок, 22 вересня 2008 13:00

Які найкорисніші продукти для очей

Однією з причин розвитку захворювань очей може стати неправильне харчування. Тим часом, є ціла корзина продуктів, які так "люблять" наші очі.

Зрозуміло, насамперед, потрібно поклопотатися про те, щоб харчування було комплексним, якісним, збалансованим. Дітям з короткозорістю (міопією) корисно регулярно вживати сир. Тільки у сирі містяться речовини, які укріплюють око і не дають перерозтягуватися очному яблуку і сітківці.

Прогрес міопії іноді пов"язаний з акселерацією, тобто дитина росте швидше, ніж око.

У даній ситуації харчування теж має свої особливості: по-перше, дітям обов"язково призначається кальцій для росту кісток, по-друге, рекомендуються продукти з багатим вмістом вітаміну С, такі як лимон і журавлина. Для підвищення гостроти зору необхідні фрукти і овочі, дуже корисні чорниця і морква, які сприяють поліпшенню зорової функції.

Іншими словами, необхідно все, що містить вітаміни групи А, Е, бета-каротин. Абсолютно здоровій людині для профілактики захворювань очей корисно хоч би раз на рік приймати вітамінний комплекс, повідомляє Riktamed.

Зараз ви читаєте новину «Які найкорисніші продукти для очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі