середа, 05 листопада 2008 13:37

Які хвороби провокує їзда на автомобілі

Які хвороби провокує їзда на автомобілі
Про це чудово знають ті, чия професія пов`язана з далекими поїздками – далекобійники, таксисти і т.п. Але дивно, що звичайні люди, купивши машину, практично цілодобово не вилазять з неї, сідаючи за кермо навіть для того, щоб з`їздити до магазину, який майже поруч.

Професійні хвороби водіїв умовно можна розділити на три групи.

Перша група. Це захворювання хребта і органів малого тазу через тривале сидіння за кермом, тому відбувається застій кровообігу в малому тазу. Сюди можна зарахувати радикуліти, остеохондрози, геморой і простатит.

Друга група захворювань пов`язана з підвищеним емоційним навантаженням. Не вірте тим, хто говорить, що за кермом відпочиває. Насправді, людина, її нервова система знаходяться в постійній напрузі, що стає причиною серцево-судинних захворювань. У водіїв часто спостерігаються збої серцевого ритму, гіпертонія, інфаркти.

Третя група – хвороби шлунково-кишкового тракту, пов`язані з нерегулярним і неповноцінним харчуванням під час роботи. Але це більше доля водіїв-професіоналів, ніж любителів.

Що робити, щоб не допустити появи цих хвороб і тим більше переходу їх в хронічну форму? Як банально це не звучало б, але в першу чергу урізноманітити фізичні навантаження. Мається на увазі щоденний комплекс гімнастичних вправ, який повинен тримати в нормі серце, судини і підтримувати тонус нервової системи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Які хвороби провокує їзда на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі