четвер, 21 листопада 2019 13:47

Яке слово цього року люди стали вживати частіше у 100 разів

Яке слово цього року люди стали вживати частіше у 100 разів
Оксфордський словник визнав словом 2019 року вираз "climate emergency", що перекладається як "надзвичайна кліматична ситуація" Фото: ТСН

Оксфордський словник визнав словом 2019 року вираз "climate emergency", що перекладається як "надзвичайна кліматична ситуація".

Офіційний Twitter словника повідомив про це 20 листопада, пише УНН.

"Слово року в Оксфорді стало "climate emergency" (надзвичайна кліматична ситуація). Визначається, як "ситуація, в якій необхідно терміново вжити заходів для зменшення чи припинення зміни клімату та уникнення потенційно незворотної шкоди навколишньому середовищу внаслідок цього", - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти встановили, що вжиток виразу "climate emergency" у 2019 році різко зріс до вересня цього року. Частота його використання зросла в 100 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У оксфордський словник вписали нові слова, які мають знати всі

Серед претендентів на "слово 2019 року" був вираз "climate denial" (заперечення кліматичних змін) та "ecocide" (екоцид).

Оксфордський словник обрав слово 2018-го. За версією редакторів, це слово – токсичний. Слово вживалось у найширшому спектрі тем та описувало багато ситуацій року, що минає.

Зараз ви читаєте новину «Яке слово цього року люди стали вживати частіше у 100 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі