середа, 23 квітня 2008 11:28

Яка їжа сприяє народженню хлопчиків

Яка їжа сприяє народженню хлопчиків
Дієта, якої дотримується жінка в період зачаття, може зробити вплив на стать майбутньої дитини - таку здогадку висловили учені. Результати проведеного недавно дослідження говорять про те, що висококалорійний раціон і регулярні сніданки можуть підвищити вірогідність народження хлопчиків.

На думку дослідників, це пояснює, чому в розвинених країнах, де багато жінок віддають перевагу низькокалорійній їжі, хлопчиків народжується менше ніж дівчаток. Такі висновки з"явилися підсумком спільних досліджень фахівців університетів Ексетера і Оксфорда, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Всього фахівці опитали 740 жінок, що чекають першу дитину, і отримали опис їх дієти до і в перші тижні вагітності. Так, з"ясувалося, що 56% опитаних, які не захоплювалися підрахунком калорій в період, передуючий зачаттю, чекають народження хлопчиків. Серед жінок, що строго стежать за дієтою, на хлопчиків можуть розраховувати тільки 45%.

За останні 40 років в індустріальних країнах, у тому числі і у Великобританії, спостерігалося незначне, але стійке скорочення частки хлопчиків, які народжуються. Інші дослідження показували, що в тих же самих країнах споживають все менш калорійну їжу і все частіше пропускають сніданок.

На прикладі тварин, учені давно відмітили, що більше чоловічих особин народжується в умовах достатку ресурсів, тоді як при недоїданні часто спостерігається зворотна картина. Цей феномен був детально вивчений на конях, коровах і оленях, а також на деяких безхребетних.

З інших проведених раніше наукових експериментів також відомо, що розвитку чоловічих ембріонів сприяє рівень глюкози в організмі жінки, який підвищується після сніданку. Якщо сніданок пропущений, то рівень глюкози падає, і жіночий організм може сприйняти це як свідоцтво браку їжі.

В той же час учені не радять майбутнім мамам морити себе голодом в спробах впливати на формування статі своєї дитини, оскільки це може зробити негативний вплив на стан її здоров"я надалі, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Яка їжа сприяє народженню хлопчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі