Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 13:15

Яка причина ревматизму

Яка причина ревматизму
Після перенесеної ангіни зміни в мигдалинах часто не проходять безслідно, і запальний процес (тонзиліт) переходить в хронічний. Цьому "допомагають" непроліковані зуби, гайморит, викривлення носової перегородки – все, що у нас не в порядку в носоглотці. А далі будь-який протяг, з`їдене морозиво або мокрі ноги приводять до наступної ангіни. Чим же небезпечний тонзиліт і як з ним боротися?

Першою ознакою того, що в мигдалинах залишилося вогнище запалення, це температура близько 37,5 градусів, яка не знижується. Начебто ангіна пройшла, в горлі неприємних відчуттів немає (хіба що трохи дере після сигарети або їжі), а температура тримається тижнями, а то і місяцями. Плюс з рота починає неприємно пахнути, чого раніше не було.

Чим небезпечний такий стан – ніби хвороба, а начебто і не дуже турбує? Хронічний запальний процес небезпечний тим, що рано чи пізно від нього починають страждати інші органи: суглоби, серце, нирки. Крім того, доведено зв`язок між хронічним тонзилітом і захворюваннями щитовидної залози і низкою шкірних захворювань.

Хронічний тонзиліт виявляється в двох формах: компенсованою (скарг немає, ангіни рідкісні, ознаки місцевого запалення слабо виражені) і декомпенсованою (часті ангіни, збільшені шийні лімфовузли, явні ознаки запалення в горлі, дисфункція інших органів і систем).

У першому випадку, якщо хірургічне видалення мигдалин протипоказане, проводять комплексну консервативну терапію, в яку входять: стимуляція неспецифічного імунітету, препарати кальцію, антигістамінні препарати, малі дози алергенів тощо.

Декомпенсована форма хронічного тонзиліту вимагає операції і консервативного лікування, направленого не тільки на вогнище запалення, але і на відновлення роботи вже залучених в патологічний процес інших органів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яка причина ревматизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути