субота, 27 вересня 2008 10:53

Як знизити ризик інсульту та інфаркту

Як знизити ризик інсульту та інфаркту
Визначення "біла смерть", яку медики до останнього часу приписували цукру та солі, до другого продукту більше не відноситься. Принаймні, на думку італійських учених, які стверджують, що вживання трьох грамів солі в день може знизити ризик смертності від інсульту на 20%, а від інфаркту - на 15%.

Таким чином, з 17,5 мільйонів вмираючих в рік від цих захворювань одному мільйону половина чайної ложки солі в день зберегла б життя. На доказ якостей солі, що зміцнює серцевий м"яз, італійські учені наводять приклади спортсменів, які дотримувалися збалансованого харчування.

Проте, у Всесвітній федерації кардіологів закликають "не пересолювати", нагадуючи, що верхня межа щоденної норми солі - 5 грамів, причому включаючи сіль, що знаходиться в прихованому вигляді у вже готових продуктах. Адже близько 75% солі вживається "побічно" - разом з соусами, консервами, напівфабрикатами і навіть солодощами - наприклад, печивом.

З метою контролю над вмістом солі медики закликають уважно вивчати етикетку: вміст солі в готових продуктах не повинен перевищувати 0,3 грама солі на 100 грамів ваги і не більше 0,1 грама соди, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Як знизити ризик інсульту та інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі