вівторок, 14 жовтня 2008 08:56

Як зберегти здоров"я серця

Як зберегти здоров"я серця
1 крок Займайтеся фізичною культурою. Лежачи на дивані серцево-судинну систему не укріпити. Не плутайте заняття професійним спортом і заняття фізичною культурою: не намагайтеся бігати марафон або піднімати над головою штангу великої ваги. Досить просто підтримувати себе у формі. Якщо часу на заняття немає, прагніть принаймні проходити на свіжому повітрі 3-5 км.

2 крок Сміх продовжує життя. Цей факт вже давно доведений вченими. Люди, що віддають перевагу комедіям над драмами, рідше страждають від хвороб серцево-судинної системи. Фраза про розбите серце набуває абсолютно нового значення. У людей, що пережили любовну невдачу і що сильно переживають із цього приводу, спостерігаються пороки серця, схожі на інфаркт. Учені вважають, що причиною цьому є значне збільшення гормонів стресу - адреналіну. Тому постарайтеся не переживати по дурницях, не приймайте все близько до серця.

3 крок Правильно харчуйтеся. Харчуватися правильно - означає різноманітно. Ваш раціон повинні скласти м"ясо, риба, фрукти, овочі, крупи, рослинні масла, хліб. Обмежте вживання жирної і солодкої їжі. Прагніть палити менше або не палити зовсім. Два-три рази на тиждень за вечерею випивайте келих червоного вина, воно дуже корисне для судин. Прагніть стежити за своєю вагою. Люди, страждаючі від надмірної ваги, більше схильні до хвороб серцево-судинної системи, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти здоров"я серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі