понеділок, 12 травня 2008 14:08

Як зберегти здоров"я серця

Як зберегти здоров"я серця

Проблеми з серцем, на жаль, далеко не рідкість для сучасної людини.

Позначається все: і погана екологія, і неправильне харчування, і куріння, і низька рухова активність, і ожиріння і ще дуже і дуже багато всього. А здорове серце – це гарантія на довге життя і міцне здоров"я.

Учені із США кілька років тому провели ряд досліджень і прийшли до висновку, що люди, які вживають в їжу рибу один раз в тиждень, наполовину зменшують ризик смерті від серцевого нападу. При цьому учені відзначають, що якщо людина вживатиме рибу частіше, то це не допоможе ще більше понизити цей показник.

Зараз учені не можуть дати точної відповіді на питання, чому це відбувається, чому рибні страви таким чудодійним способом позначаються на здоров`ї людини. Але встановлено, що при збільшенні споживання риби зниження ризику не відбувається.

Учені з Німеччини ж з"ясували, що несумлінне ставлення у догляді за зубами може призвести до інфаркту. Німецькі учені стверджують, якщо чистити зуби ретельно і регулярно, то можна значно знизити ризик інфаркту міокарда та інсульту.

Пояснюють цей факт учені тим, що бактерії, які швидко розмножуються в порожнині рота, можуть стати причиною розвитку цих захворювань. Тож, щоб зменшити ризик розвитку таких страшних захворювань серця, як інфаркт міокарду, інсульт необхідно один раз в тиждень включати в свій раціон рибу, а, крім того, регулярно і ретельно чистити зуби, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти здоров"я серця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі