середа, 01 жовтня 2008 17:01

Як виховання батька впливає на дитину

Як  виховання батька впливає на дитину
Британськими ученими було науково доведено, що ті діти, в чиєму розвитку активну роль грає саме батько, зростають розумнішими і успішнішими, повідомляють британські ЗМІ. Протягом 50 років вчені з Центру поведінки і еволюції при університеті Ньюкасла стежили за життям 17 тисяч немовлят, народжених в один і той же тиждень, і аналізували вплив на них активного батьківського виховання. Коли учасники дослідження досягли зрілого віку, учені провели з ними докладне інтерв"ю, в якому визначили їхню соціальну мобільність, успішність, наявність власної сім"ї, а також те, наскільки вони є кращими батьками, ніж їхні власні.

Тільки у 2004 році було опитано 5600 чоловік, що досягли віку 46 років, і результати опитування підтвердили отримані впродовж всього дослідження дані. Як з"ясувалося, діти, чиї батьки грали активну роль в їх вирощенні, здійснюючи з ними приватні прогулянки і читаючи разом книжки, виросли набагато успішнішими, ніж ті, чиє виховання було в основному покладене на плечі матері.

Не дивлячись на те, що зазвичай батьки більш схильні няньчитися з синами, ніж з дочками, їх виховання виявилося плідним на дітей обох статей. При цьому учені виявили, що народжені від доросліших чоловіків діти більш схильні страждати аутизмом. Результати дослідження, опубліковані в журналі BritishJournalofPsychiatry, показали, що подібний ризик підвищується в три рази, якщо батькові дитини під час зачаття більше 25 років. Зі всієї кількості дітей 100 чоловік виявилися відсталими в розвитку, і всі вони були народжені від батьків солідного віку, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Як виховання батька впливає на дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі