Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 09:08

Як відновитися після інсульту

Як відновитися після інсульту

Безліч людей в світі страждають від інсультів, причому, слід зазначити, що з кожним роком середній вік людей, що перенесли інсульт, знижується. Той факт, що захворювання молодіє з кожним роком не може не хвилювати учених всього світу. Учені знайшли новий спосіб, який повинен допомогти людям швидше відновлюватися після інсультів.

Виявляється, що музика – це не тільки універсальний засіб для поліпшення настрою, але і відмінний помічник в період відновлення пам`яті і уваги, порушених в результаті хвороби. Учені з університету Хельсінкі провели цікаві дослідження, в яких взяло участь шістдесят чоловік, які перенесли інсульт. Всі хворі страждали порушеннями мозкових функцій, які відповідають за концентрацію уваги і пам`ять, а також порушеннями руху.

Всіх учасників експерименту розділили на три групи. Першій групі було запропоновано щодня протягом декількох годин слухати улюблену музику.

Учасники експерименту, що увійшли до другої групи, повинні були прослуховувати щодня аудіо-книги, а інші ж не слухали нічого. Паралельно всі учасники експерименту одержували стандартну терапію інсульту.

У результаті, з`ясувалося, що люди, які слухали улюблену музику, відновлювалися швидше. Так, наприклад, по закінченню трьох місяців після інсульту, їх пам`ять, орієнтована на запам`ятовування слів (вербальна пам`ять), покращала на 60%. Фінські учені вважають, що музична терапія повинна доповнювати існуючі на сьогоднішній день методи реабілітації хворих. Оскільки ця методика дуже доступна і дешева, вона може застосовуватися раніше всіх інших методів лікування, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Як відновитися після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути