пʼятниця, 28 березня 2008 10:26

Як вберегти здоров"я при переході на літній час

Відповідно до порядку вичислення часу, на території України 30 березня 2008 року о 3 годині ночі буде здійснено перехід на літній час - годинники потрібно перевести на годину вперед. Відповідно і спати ми будемо менше. Історично це робиться з єдиною метою: заощадити електроенергію за рахунок повнішого розміщення більшої частини активного часу більшості, в світлий час доби.

Фахівцям також вдалося з"ясувати, що переведення годинників негативно впливає на здоров"ї деяких людей. Останні дослідження показали, що перехід на новий час здатний викликати стреси, порушення сну, збій в роботі імунної і серцево-судинної систем, а також проблеми з обміном речовин.

Після переходу на літній час число викликів "швидкої" з приводу серцево-судинних захворювань збільшується на 7%. При цьому, найнебезпечнішою вважається відмітка в два тижні після переведення стрілок. До цього часу частота викликів зростає до 17%. Протягом перших п"яти діб збільшується також смертність від інфарктів (75%), росте число спроб самогубств (60%) і нещасних випадків (11 - 19%). Втім, останні дані приводять лише активісти боротьби з літнім часом.

Щоб уникнути негативних наслідків переходу на літній час, фахівці радять дотримуватися наступних простих порад: гуляти більше, намагатися пити не спиртне, а трав"яний чай, спати з позавішуваними шторами і на свіжому повітрі, як мінімум з відкритою кватиркою, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як вберегти здоров"я при переході на літній час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі