вівторок, 09 вересня 2008 08:52

Як стати оптимістом

Як стати оптимістом
Нейронна мережа, яка може імітувати людську здібність до оптимізму, була створена в Нью-йоркському Університеті. Свідоме "підвищення" настрою та створення настрою на довге і щасливе життя допомагають людині справитися з такими труднощами, як розлучення або важке захворювання.

Результати проведеного дослідження, опубліковані в журналі Nature, показали, що за стан оптимізму відповідає та ж область мозку, що викликає депресію і смутний настрій.

Головою дослідницького проекту виступив доктор Талі Шерот (TaliSharot). Учені з Нью-йоркського університету використовували технологію функціонального магнітно-резистивного резонансу з метою вивчення поведінки мозку в той період життя учасників експерименту, коли вони відчували особливий підйом оптимізму.

"Коли люди уявляли собі щасливе майбутнє, активність спостерігалася в мигдалині і лобовій частці", - відзначає доктор Шерот. У даних областях головного мозку також спостерігається зниження активності і порушення функціональності під час депресії.

Також, за словами фахівців, учасники дослідження з великим задоволенням уявляли собі щасливе майбутнє і малювали при цьому достатньо чіткі картинки. У відмінності від цього негативний життєвий настрій викликав у людей менше ентузіазму і бажання візуалізувати, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як стати оптимістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі