вівторок, 22 липня 2008 15:01

Як стати довгожителем

Як стати довгожителем
Японці займають одне з провідних місць за тривалістю життя. Цей феномен змусив учених Токійського інституту здоров"я провести детальне вивчення причин і розробити ряд рекомендацій з підтримки здоров"я.

Згідно з даними дослідження, японські довгожителі щодня з"їдають декілька порцій сирих овочів і фруктів. Максимально корисними вважаються овочі зеленого і помаранчевого кольору: морква, шпинат, горох, гарбуз. Не варто забувати і про варені овочі і злакові культури. Ці продукти служать оптимальним джерелом харчових волокон, вітамінів і мінералів.

Вважається, що для нормалізації роботи організму слід бути стриманим в їжі. Серед жирів перевагу слід віддавати соняшниковій і оливковій олії. Щоденне вживання однієї чайної ложки свіжогї олії  запобігатиме процесу старіння клітин.

М"ясні продукти, вершкове масло і сир в раціоні японців присутні в невеликій кількості. Важливо, щоб клітини отримували достатньо кисню. Саме він є основним енергетичним елементом життєдіяльності. На думку учених, для успішного процесу збереження молодості необхідно освоїти комплекс дихальних вправ і набути корисну звичку гуляти на свіжому повітрі.

Одним з пунктів програми довгожительства є відмова від куріння і вживання алкоголю. Без коментарів!

Варто подумати і про нормалізацію свого емоційного стану. Велика кількість позитивних емоцій сприяє зміцненню імунітету. Довгожителі, як правило, відрізняються і ясністю розуму, що досягається регулярними тренуваннями розумових і пізнавальних функцій мозку.

Психологи рекомендують освоїти техніку розслаблення. Справедливо вважається, що накопичення негативних емоцій, дратівливість призводять до зниження тривалості і якості життя.

Стабільний і спокійний сон дає час організму відновити свою працездатність, нормалізує стан внутрішніх органів.

Гартування - важлива міра профілактики багатьох захворювань. Дослідники рекомендують одягатися з таким розрахунком, щоб виключити перегрівання організму. Позитивні емоції, подарунки, квіти, спілкування з улюбленими і приємними людьми стимулюють виробітку серотоніна. Цей гормон регулює тонус судин, нормалізує діяльність нервової системи і стимулює вироблення формених елементів крові.

Сміх продовжує життя! З цим твердженням повністю згодні дослідники, вважаючи, що цей процес тренує м"язи ребер, обличчя і черевного преса, діафрагму. А так само збільшує дихальний об"єм і концентрацію кисню в організмі, повідомляє stomat-clinic.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як стати довгожителем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі