четвер, 08 травня 2008 14:11

Як сон впливає на зайву вагу

Як сон впливає на зайву вагу
Люди, що сплять по шість годин на день, мають таку ж схильність до ожиріння та інших проблем зі здоров"ям, як і ті, хто спить 9 годин і більше. Такого висновку дійшли вчені з Національного центру медичної статистики США, які з 2004 по 2006 рік вели спостереження за 87 тис. дорослих американців.

Метою дослідження були причинно-наслідкові зв"язки між такими шкідливими звичками, як паління, зловживання алкоголем, ожиріння та брак або надлишок сну.

За словами автора проекту, Шарлот Шоєнборн, експерти так і не змогли точно описати зв"язок між палінням і сонливістю, намагаючись з"ясувати, який із процесів є першопричиною для іншого.

Проте, у групі людей, що спали менше 6 годин на день, відсоток курців був найбільшим і склав 31%, тоді як серед прихильників довгого сну цей показник досяг 26%.

Схожі результати були отримані серед людей, що страждають на зайву вагу. У цій категорії, від браку сну страждали 33% респондентів, а 26% обирали, як мінімум, 9-годинний сон.

Що стосується зловживання спиртними напоями, то найчисленнішою знову виявилася група тих, хто регулярно страждає від недосипу. Однак прихильники поспати й ті, хто дотримувався нормального 8-годинного режиму сну, виявилися на рівних позиціях.

Втім, у наступній категорії, що характеризує фізичну активність, процентне співвідношення змінилося з точністю до навпаки. Виявилося, що ті, хто сплять 9 годин, найменш активні протягом дня, ніж представники всіх інших категорій, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Як сон впливає на зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі