неділя, 06 липня 2008 17:55

Як схуднути за допомогою їжі

Як схуднути за допомогою їжі
Улюбленим терміном дієтологів став "парадокс надмірності". Це означає, що навіть гарно харчуючись, ми позбавляємо себе необхідних вітамінів і мінералів, в результаті організм отримує лише "порожні" калорії. Чому "порожні"?

Тому що вони багаті енергією, але в них мало поживних речовин. Простіше кажучи, нам пора поглянути на продукти харчування іншими очима. Настав час "повних" калорій, які можна знайти в продуктах, багатих антиоксидантами, вітамінами, мікроелементами і волокнами. Робіть ставку на фрукти і овочі, адже в 100 грамах овочів міститься всього 25 калорій, а в 100 грамах фруктів-50. Окрім класичних вітамінів (У, З і Е), мінералів вони подарують нам безліч речовин, що зміцнюють мунітет, і збережуть шкіру молодою і здоровою.

Для того, щоб ваш організм отримував всі необхідні вітаміни і поживні речовини, вам необхідно з"їсти 6 порцій фруктів за день. Наприклад: 1 яблуко, кілька скибок дині, сік або компот і фруктовий салат.

Завдяки фруктам ви поліпшите свою фігуру. Один із способів - яблучний день. У такий день вам потрібно за 5 прийомів з"їсти 1,5 кг яблук. І ви практично не відчуєте голоду. Завдяки лікувальним властивостям яблука поліпшується робота печінки і кишечника, а один розвантажувальний день допомагає позбавитися від 0,5-1 кг зайвої ваги. Головне не перетворити наступний день на "завантажувальний".

Ще один варіант - "кавунова дієта". Ви неминуче худнете, оскільки не їсте нічого, окрім кавуна. А заразом і покращуєте колір обличчя і очищаєте нирки.

Дуже корисно харчуватися невеликими порціями кілька разів в день. Ви можете їсти все, але в дуже маленьких кількостях. І прагніть не пропускати заплановану їду, інакше, якщо раптом зголоднієте, вам буде важко утриматися, щоб не з"їсти чого-небудь зайвого.

У людей із зайвою вагою витягуються обличчя вже від одного слова "схуднення". Відразу згадуються виснажливі дієти, лікувальні голодування і розвантажувальні дні.

Психологи з"ясували, що найзвичайніші стрибки здатні позбавити від непотрібних зайвих калорій і відновити стрункість фігури. Починайте стрибати на скакалці по 5-10 хвилин щодня, потім вправляйтеся три рази на тиждень по 20 хвилин. Добре робити вправи під ритмічну музику. Прогулянки і пробіжки - теж прекрасний спосіб скинути вагу. Заведіть собаку, тоді худнути вам буде веселіше.

Скинути зайву вагу можна і танцюючи. Умієте чи ні, ніякого значення не має. Важливо, що ви багато рухатиметеся, і при цьому активно працюватимуть всі м"язи тіла. Включайте улюблену мелодію і геть всі сумніви, повідомляє Assolmax.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як схуднути за допомогою їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі