четвер, 12 червня 2008 09:45

Як шкодять мобільні телефони дітям

Як шкодять мобільні телефони дітям
Учені зі шведської Академії Салгрена провели дослідження і з`ясували, що надмірне захоплення мобільними телефонами викликає в дітей такі розлади, як порушення сну, появу стресів і хронічну втому.

Фахівці під керівництвом доктора Габі Бадра обстежили здорову молодь у віці 14-20 років. Досліджуваних розділили на дві групи. У першу входили підлітки, що робили менше п`яти дзвінків у день або відправляли менше п`яти текстових повідомлень. У другу –підлітки, які упродовж дня робили більше 15 дзвінків або відправляли більше 15 СМС.

Виявилося, що молоді з другої групи, у порівнянні з контрольною групою, був притаманний вищий рівень хвилювання, підлітки вели більш легковажний спосіб життя, вживали більше стимулюючих напоїв, а також частіше відчували проблеми зі сном і були більше схильні до стресів та втоми.

"Залежність від мобільного телефону поширюється усе більше. Молодь зазнає утисків з боку однолітків, які змушують її залишатися на зв`язку цілодобово. Діти починають користуватися мобільними телефонами в дуже ранньому віці. Очевидно, існує зв`язок між інтенсивним використанням стільникових телефонів і такими шкідливими звичками, як паління, токсикоманія і вживання алкоголю", - заявив Бадр, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як шкодять мобільні телефони дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі