понеділок, 29 вересня 2008 17:19

Як секс впливає на здоров"я кожної статі

Як секс впливає на здоров"я кожної статі
Тайваньські учені з"ясували, що заняття сексом не менше одного разу на тиждень може стати одним з чинників збільшення тривалості життя чоловіків до 80 років.

Як показало дослідження, для чоловіка достатньо хоч би раз на тиждень вступати в інтимний зв"язок, щоб на 50% збільшити шанс прожити більше 80 років. Регулярні вправи подібного роду на 50% знижують ризик смерті від інсульту, на 40% від діабету і на 30% від серцевого нападу.

"Наші результати показують, що заняття сексом володіє захисними властивостями", - підвів підсумок дослідник з тайваньського університету доктор Хуанг-Канг Чен.

Порівняльний аналіз життя і віку смерті немолодих чоловіків показав, що ті, хто залишився наодинці, частіше вмирають набагато раніше, ніж їх щасливіші побратими. Якщо чоловік залишився без дружини або коханки у віці 65 років, то вірогідність його смерті до 80-го дня народження збільшується на 70%.

Причиною тому є рівень тестостерона, який робить вплив на весь організм. Чим нижче показники цього гормону в чоловічому організмі, тим вища вірогідність смерті від вищезазначених хвороб (це показало обстеження 800 чоловіків у віці від 50 до 91 року).

Але це для чоловіків секс корисний. Відносно жінок все зовсім не так просто. Група німецьких учених встановила, що, як не дивно, регулярний секс впливає не кращим чином на тривалість життя жінок: він викликає гормональні зміни, швидше, несприятливі, тоді як чоловікам регулярний секс йде на користь. Згідно з даними учених, у незаміжніх жінок, які ніколи навіть не жили разом з партнером, було хороше психічне здоров"я - на відміну від неодружених чоловіків, які відчували себе краще, якщо поряд з ними була жінка, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як секс впливає на здоров"я кожної статі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі