середа, 23 липня 2008 09:21

Як призначити дієту по групі крові

Як призначити дієту по групі крові
Стародавні люди з першою групою крові (0) були мисливцями і харчувалися в основному м"ясом. Осілі землероби, що відокремилися від них, - з другою групою (А), харчувалися тим, що самі вирощували. Власники третьої групи крові (В) - кочівники, і четвертою, найрідкіснішою (АВ) - "нові люди" - майже не мають серйозних обмежень в їжі, але їм наказано харчуватися збалансовано. Дійсно, це дуже здорова рекомендація.

Плани: позбавлення від 3-5 кг. Вони неминуче зійдуть, якщо відрегулювати режим їжі і відмовитися від свідомо шкідливих продуктів.
Переваги: якщо продукти з рекомендованого списку вам на смак - можна "науково" дотримуватися схеми харчування і відмовлятися від нелюбимої їжі.

Складнощі: дієта не враховує інших, складніших класифікацій крові.

Група крові 0, мисливці
Можна: м"ясо (окрім свинини), риба і морепродукти, овочі і фрукти (окрім кислих), ананаси, житній хліб в обмеженій кількості, зелений і трав"яний чай.
Обмежити: всі крупи, окрім гречки.
Уникати: цукор, капуста (окрім брокколі), пшениця і всі вироби з неї, кукурудза і всі вироби з неї, цитрусові, морозиво, маринади, кетчуп, кава, міцний алкоголь.

Група крові А, землероби
Можна: овочі, крупи, боби, кава, зелений чай, червоне вино, морквяний, ананасний, грейпфрутовий, вишневий соки, фрукти (окрім апельсинів, мандаринів, ревеню, папайї, бананів, кокосів, ананасів), риба (окрім морепродуктів, камбали, палтуса, оселедця, ікри).
Обмежити: молочні продукти (замінити соєвими).
Уникати: апельсиновий сік, чорний чай, м"ясо (можна трохи курки або індички), молочні продукти, вироби з пшениці, перець, морозиво, цукор, кукурудзяне і арахісове масла.

Група крові В, кочівники
Можна: м"ясо (за винятком курячого і качиного), риба, молочні продукти, яйця, крупи (окрім гречаної і пшениці), боби, овочі (окрім кукурудзи, помідорів, гарбуза, оливок), фрукти (окрім кокосів і ревеню), зелений і трав"яний чай.
Нейтрально: апельсиновий сік, пиво, вино, кава, чорний чай.
Уникати: морепродукти (молюски, краби, креветки), свинина, куряче м"ясо, кукурудза, сочевиця, помідори і томатний сік, газовані напої.


Група крові АВ, "нові люди"
Можна: м"ясо (баранина, кролик, індичка), риба, окрім морепродуктів, молочні продукти, оливкове масло, арахіс, волоські горіхи, крупи (окрім гречаної і кукурудзи), овочі (окрім перцю, чорних оливок, кукурудзи), фрукти (окрім різких і кислих), кава, зелений і трав"яний чай.
Нейтрально: пиво, вино.
Уникати: боби, червоне м"ясо, шинку і бекон, соняшникові насіннячка, гречана крупа, перець, пшениця і кукурудза, повідомляє wmj.ru.
Зараз ви читаєте новину «Як призначити дієту по групі крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі