субота, 12 квітня 2008 15:12

Як правильно робити епіляцію

Як правильно робити епіляцію
Здавалося, вже сьогодні-то знайти спосіб позбавлення від небажаного волосся на ногах, на обличчі і в делікатних зонах не складе труднощів. Чом би не так! По-перше, треба поквапитися - загар в солярії і під відкритим сонцем з епіляцією не сумісний - може з"явитися пігментація на шкірі. І по-друге - не так просто визначитися з вибором методу.

Епіляцію воском можна робити раз в 3 тижні. Буде трішки боляче, але і приємних відчуттів така процедура подарує немало. Вам зроблять масаж, нанесуть правильні засоби по догляду за шкірою після епіляції, дадуть корисні поради .

Так, результат вражає. Але удома ви такого не досягнете. Ефективність біоепіляції залежить від майстерності фахівця. Рухи повинні бути вивіреними і точними.

Після епіляції воском, як і після домашньої може з"явитися легке роздратування. Тому жінкам з дуже чутливою шкірою метод не підходить. Тим, у кого судини розташовані близько до шкіри - теж. Ще один мінус - можлива поява врослого волосся. Втім такий побічний ефект має і електроепіляція.

Іван Сомов, фахівець з естетичної косметології і лазерної хірургії: "Електроепіляція - процедура досить болюча і має немало побічних ефектів: опіки, плями, розширені пори. А лазер може видаляти тільки темно-коричневе або чорне волосся, при цьому не може застосовуватися на смуглявій шкірі і достатньо ефективно руйнувати жорстке волосся."

Головна перевага фотоепіляції: вона усуває волосся будь-якого типу і кольору на шкірі будь-якого відтінку, навіть загорілій, і на будь-яких ділянках тіла, зокрема найделікатніших і інтимних. Вона як і лазерна, являє собою світлове випромінювання високої потужності, що руйнує волосяну цибулину.

"Основні плюси фотоепіляції - швидко, ефективно, можна обробляти будь-яке, навіть сиве волосся.. Число протипоказань - мінімальне, кількість ускладнень - теж мінімальна."

Але двох-трьох сеансів недостатньо. Методика розрахована мінімум на шість тижнів, іноді і більше, якщо, наприклад, волосяні цибулини знаходяться дуже глибоко. До речі, недосвідчений фахівець може цього не помітити, а ви марно розчаруєтеся в процедурі. Ефект тримається від року до трьох років.

На цих місцях волосся вже ніколи не виросте, але можуть з"явитися нові, тому доведеться повторювати курс, повідомляє Neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно робити епіляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі