середа, 21 травня 2008 13:01

Як правильно приймати контрастний душ

Контрастний душ - це просто незамінне джерело здоров"я. При дії гарячої води тіло розслабляється, а при дії холодної - підвищується тонус м"язів, тренується їх пружність, яка схожа на інтенсивні фізичні навантаження.

Не варто також забувати, що під дією теплих струменів пори шкіри розширюються, а при дії холодних, навпаки, звужуються, що приводить до того, що з шкіри виходиться бруд, що накопичився. Тому, контрастний душ це ще і відмінний спосіб очищення шкіри.

Контрастне обливання водою грає не малу роль в регулюванні нервової системи.

При такій процедурі поліпшується кровообіг органів і тканин, посилюються обмінні процеси організму, а, крім того, організм звільняється від шлаків.

Не варто забувати і про те, що різкі перепади температури запускають резервні можливості імунної системи, відбувається гартування організму.

Приступати до цієї приємної процедури слід вранці після зарядки. Почніть обливатися від шиї теплою водою (36 градусів), продовжуйте протягом тридцяти-сорока секунд.

Після цього, протягом п"ятнадцяти-двадцяти секунд обливайтеся холодною водою (30 градусів). Повторите три рази.

Перший час температуру води можна обчислювати за допомогою водного термометра, а пізніше можна визначати температуру, покладаючись на власні відчуття.

Приблизно через сім-десять днів різницю температур можна збільшити ще на 5 градусів.

Через два з половиною-три місяця занять різниця в температурному режимі повинна складати 25-30 градусів.

Гаряча вода повинна бути 40-45 градусів, а холодна - 10-15 градусів.

На думку фахівців, саме при такій різниці температур, процедура найбільш ефективна.

Завершувати процедуру завжди слід холодною водою, але до ознобу тіло доводити не варто.

Поява на шкірі мурашок означає, що процедуру слід припинити.

Після контрастного душу тіло слід розтерти махровим рушником.

Якщо ви проводитимете процедуру правильно, то відмітите, що вас не покидатиме відчуття легкості і свіжості, а ваше самопочуття помітно покращає.

Від подібних процедур слід відмовитися людям, страждаючим гіпертонічною хворобою, порушеннями кровопостачання мозку, тромбофлебітом, а також захворюваннями серцево-судинної системи. Якщо ви все ж таки вирішили спробувати, то обов"язково проконсультуйтеся з лікарем, повідомляє newsland.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно приймати контрастний душ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі