вівторок, 14 жовтня 2008 14:25

Як правильно поєднувати продукти

1 крок Фрукти і ягоди. Фрукти і ягоди в основному швидко розщеплюються. Добре поєднуються одні з одними, з молочними і кисломолочними продуктами.

2 крок Овочі. Також як і фрукти швидко розщеплюються. Їсти їх можна у будь-який час дня. Овочі хороші поєднуються один з одним, з білками, з жирами, вуглеводами. Краще не поєднувати з молоком і фруктами.

3 крок Крохмальні продукти. Макарони, крупи, хліб, картопля, кукурудза. Розщеплюються набагато довше за овочі і фрукти. Не поєднуються з молочними продуктами (каша або пластівці з молоком - погана ідея), з цукром і фруктами, з білками.

4 крок Білкові продукти. М"ясо, риба, молочне і кисломолочне, гриби. Повільно і важко розщеплюються. Вся білкова їжа окрім молока важка і перетравлюється довго, краще не їсти її після 19 годин. Білки поєднуються з жирами. Не поєднуються з крохмальними продуктами, з фруктами і цукром.

5 крок Зелень. Дуже швидко розщеплюється. Поєднується зі всіма продуктами!

6 крок Жири. Жири розщеплюються вкрай довго. Якщо вживаєте жири, то робіть це в кінці їжі. Поєднуються із зеленню, з крохмальною їжею, наприклад, каша з маслом. Допустиме поєднання жирів з фруктами, наприклад. полуниця із сливками.

7 крок Цукор. Варення, цукор, сиропи. Цукор розщеплюється швидко, якщо вживати його окремо від всіх продуктів. Тільки мед можна поєднувати з іншими продуктами. Але пам"ятаєте, мед не треба нагрівати, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно поєднувати продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі