понеділок, 07 липня 2008 09:57

Як правильно харчуватися на роботі

Як правильно харчуватися на роботі
Перша порада з правильного харчування на роботі: важливо сумістити режим харчування з ритмом робочого дня. Харчуватися потрібно залежно від того, на які години припадає пік активності, на які - сон.

Їжа, багата білком (м"ясо, риба, боби), підвищує у людини обмін речовин і збудливість нервової системи. При переварюванні такої їжі відбувається активне виділення шлункового соку, тому якщо ви проводите цілий день в офісі, хорошим рішенням для обіду буде м"ясо з картопляним гарніром.

Не сподівайтеся, що воно буде для вас також корисним пізно увечері, тому що близький сон уповільнює діяльність шлунку і білок засвоюється набагато гірше. Це не стосується тих, хто працює в нічну зміну. Наїдатися на ніч можна і потрібно, якщо організм активний вночі.

Друга порада з правильного харчування на роботі: якщо ви зайняті розумовою працею, то не забувайте, що це пов"язано з напруженою нервовою діяльністю. На випадок швидкої допомоги вашим мізкам, тримайте в столі шоколадку.

Поєднання кави і шоколаду - відмінний подвійний стимулятор, який набагато безпечніший за сигарету і кращий, ніж пігулки для підвищення мозкової активності. Цей засіб знімає головний біль і дозволяє впоратися з млявістю і втомою.

Протягом години ви реагуватимете на виникаючі проблеми зі швидкістю сучасного комп"ютера. Це ефективно для тих, кому необхідно швидко мобілізуватися. До того ж відомо, що шоколад як закуска, набагато корисніший, ніж всякого роду "снеки" або булочки.

Третя порада як правильно харчуватися на роботі - найефективніша: жирна їжа корисна! Особливо в холодні дні і при фізичній праці. Нашим м"язам потрібна інша енергія, ніж мозку. Якщо ваша робота пов"язана з великими фізичними навантаженнями, то сало виявиться набагато доречнішим за овочевий салат. Жири виділяють енергію і підтримують в нашому тілі постійну нормальну температуру.

Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Як правильно харчуватися на роботі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі